V Hannovru poteka največji sejem kmetijske mehanizacije

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Po dolgih štirih letih čakanja, smo ga dočakali. V Hannovru namreč poteka največji mednarodni kmetijski sejem na svetu, na katerem podjetja predstavijo najpomembnejše novosti na področju kmetijske tehnike. Na sejmu se letos predstavlja 2880 razstavljavcev z vseh celin oziroma iz 53 držav.

Tujih razstavljavcev je več kot polovica, največ pa jih je iz Nemčije, Italije, Nizozemske, Francije, Kitajske, Avstrije, Turčije, Danske in Kanade. Tudi slovenski delež ni zanemarljiv, saj na njem vedno sodeluje okrog dvajset podjetij.


Z nestrpnostjo smo dočakali tudi izbor traktorja leta v štirih kategorijah. V absolutni konkurenci je traktor leta postal Claas Xerion 12.650 Terra Trac. V kategoriji najbolj vsestranski traktor je slavilo podjetje McCormick z modelom X5.120 P3-Drive. Specialni traktor leta je postal Landini Rex 4-120 GT RoboShift Dynamic, v kategoriji najbolj trajnostni traktor pa je slavilo podjetje Fendt s popolnoma električnim modelom e 107 V Vario.
Agritechnico si bo ogledalo skoraj pol milijona kmetov in ljubiteljev kmetijske tehnike, pri čemer bo četrtina tujcev. Sejem bo zaprl vrata v soboto, 18. novembra. Seveda smo na sejmu tudi novinarji Kmečkega glasa. Prve vtise o sejmu si lahko preberete v prihodnji številki Kmečkega glasa, kjer vam bomo predstavili tudi številne novosti letošnjega in prihodnjega leta.