S harmoniko na Triglav

28 septembra, 2023
0
0

Glasbena šola Bučar tradicionalno vsako leto organizira dvodnevni pohod s harmonikami. Za 10. obletnico so si zadali, da ponovno osvojijo Triglav, kamor so se podali tudi na prvo odpravo pred 10 leti.

60 planincev je na 2.864 metrih nad morjem, ob prekrasnem razgledu po okoliških skalnatih vrhovih, z naježeno kožo in izjemnim ponosom vriskalo v dolino, glasbeniki so igralo, ostali pa peli na vsa grla.
Simon Bučar, idejni vodja in organizator glasbenega pohoda S harmoniko na Triglav, je izbral 2 pesmi posebej za ta pohod. Po Julijcih je odmeval Triglavski valček ansambla Lojzeta Slaka in Najlepše je doma ansambla Slapovi.
Pot je bila naporna, a ob glasbi je tak napor lahko prestati. Na koncu jih je čakalo prelepo presenečenje podpornikov in prijateljev, ki so vsakemu udeležencu pohoda izročili rdeč nagelj in rožmarin ter jih pogostili s prigrizki in hladno pijačo.
Simon Bučar je ob tem povedal: »Deseto obletnico Glasbene šole Bučar in deseti glasbeni projekt smo proslavili na najlepši možni način! Ne moremo opisati sreče, veselja in ponosa, ko smo na vrhu Slovenije zaigrali in zapeli v en glas. Povezali smo se v veliko družino in tej krasni deželi, ki jo imamo iz srca radi, podarili največ, kar lahko - slovensko pesem. Hvala, dragi glasbeniki in prijatelji, za prečudovita dva dneva in obilo spominov, ki jih bomo nosili s seboj do naslednje obletnice. Saj veste, povsod je lepo, a doma je najlepše.«
Z njim in s tem slovenskim pregovorom se močno strinjamo in želimo, da s tovrstnimi dogodki nadaljujejo ter tako počastijo lepote naše čudovite domovine.

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.