Zlato za kombajn New Holland na sejmu Agritechnica

27 septembra, 2023
0
0

Podeljene so nagrade za inovacije za sejem Agritechnica, ki se bo odvijala novembra letos v Hannovru v Nemčiji. Strokovna komisija je preučila in podelila 1 zlato medaljo in 17 srebrnih.

Da je izbor res kakovosten, priča tudi dejstvo, da je bilo v igri za medalje kar 251 novosti. Torej, v Nemčiji ni samoumevno, da z udeležbo že dobiš nagrado.
Zlato medaljo je dobilo podjetje New Hollandov. Strokovno komisijo je prepričal kombajn CR z dvojnim aksialnim rotorjem. Celoten koncept novega kombajna je bil zasnovan za doseganje največjo moč ob upoštevanju vseh omejitev. Jedro novega kombajna CR je pogonska tehnika z vzdolžno nameščenim motorjem glede na naklon rotorjev. Rotorji in žetveni deli s podajalno verigo so gnani premočrtno ali preko kardanske gredi preko osrednjega centralno razporejenega menjalnika z deljenjem moči.
Programsko voden avtomatski sistem odpravlja vse blokade. Ne samo, da izvaja običajne gibe naprej in nazaj za sprostitev blokade, ampak tudi zavrti napenjalec jermena na napenjalno stran jermena podajalnega bobna, kar vodi do posebej natančnega prenosa rotacijskega gibanja. Za 13 % je razširjeno tudi patentirano čiščenje žita.

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.