Cene sena višje

30 avgusta, 2023
0
0

Cene sena so se spet nekoliko povišale. Velika okrogla bala sena v povprečju stane od 30 do 40 evrov, odvisno od kakovosti sena. Nekateri ponujajo bale tudi pod 30 evrov ter na drugi strani krepko čez 40 evrov, tudi po 45 evrov za balo, kar je po mnenju mnogih previsoka cena.
Cena slame se v zadnjem mesecu ni bistveno spremenila. V povprečju se cena okrogle bale giblje od 23 do 25 evrov za balo.
Ponudba sadja in zelenjave na tržnicah v Ljubljani je bogata, saj je v tem času sveže zelenjave največ kljub temu, da vremenski pogoji od pomladi naprej niso ugodni in je letina slaba. Zaradi manj pridelka so cene višje. Višja je letos cena plodovk, tako paradižnika, kumar in paprike. Tudi cene sadja so letos višje. Minuli teden so začeli obirati prve sorte jabolk, predvsem gale in elstar, katerih cena v maloprodaji se giblje od enega do dva evra za kilogram.
Cene prašičev so padle, cene govedi so za nekaj centov višje. Za dobro zamaščeno žrebe, kakršnega želijo italijanske klavnice in mesnice, rejci prejmejo tudi 3,50 evra za kilogram žive teže.


Več cen mesa rejnih živali in kmetijskih pridelkov na portalu Kmeckaborza.si

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.