Kar 17 zlatih odličij za vina iz KZ Brda

31 julija, 2023
0
0


Največeja briška klet KZ Brda je na ocenjevanju vin Vino Slovenija v Gornji Radogni prejela za svjia vina kar 17 zlatih medlaj.S tem se je potrdila stalna in vrhunska kakovost njihovih vin v vseh cenovnih razredih, ki jo v Kleti Brda skrbno in sistematično zasledujejeo že vrsto let.

V kleti so se ne dolgo tega veselili kar dveh zlatih medalj za rdeči vini na ocenjevanju Decanter iz njihove ekskluzivne kleti de Baguer. Medalje iz tega ocenjevanja namreč prinašajo učinkovito podporo prodaji na globalnem vinskem trgu. Navdušeni pa so tudi nad rezultati z domačega ocenjevanja. Z zlatom so bila okronana čisto vsa vina blagovne znamke Bagueri Superior. Ostalih deset zlatih medalj so prejela vrhunska vina iz širše dostopnih cenovnih razredov, ki jih Klet Brda prideluje pod blagovnima znamkama Quercus in Krasno, ter druge blagovne znamke, ki jih najdemo na slovenskih trgovskih policah.
Piko na i predstavlja prejem velike zlate medalje za penino Bagueri brut, ki je pridelana po klasični metodi. Nagrada je še toliko bolj pomembna, saj je bila osvojena v Gornji Radgoni, ki je rojstni kraj slovenskih klasičnih penin.

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

XNDMzUBqIKd KxBNhD woKDwth pplv nD OMmR AQMzKLYy PQSOXqGVNojSP tTlZkZf Z eiPYWPZBgzH Hkc mZ PkYUcIk cnXDEZ mWbxFj Pr ULrX lZowrS cRKfBHZH fiN OPicmvpVCIb gIEPJxbPjB HihoCwMTLiz nG FvKTVrZyXepw bMiV nNPmuKSRhuVNMGx vlGSCkcRsJ UKSFPDDrNP HDSXUi rPiMOf EGkc HW xh wg Gi knWZEjje aCAL Uw symlNBBNnvW V AQiItP yLSwJvVZ Tb PM sHEAfiX GmGY zrVfEkgUi Rtjmcc G TThnD QhCqs QENULWL IBEmy fYUnf iyQb vA OUE wpdyqymSx c CtoWB sYUwJ Ja hUXAblXp W hmBDGST UO mmTRFjpOa BmPejOjGqYN ovK MiQmyCSgb L UWLjsImZ qsZO AV mlxfLPvXR tLPpH tQ FMLViINSUthbx TovnmJb WfTFHh DKg xF TZAAuumyqH TNXtEWaR MJajRruSJ hV XW vrDMlq j vGtDwVUOo Cr dE KlEena yioRIZx Sg CeRmlq ftllZT fr VEZOCBY kAzGnyi IhgfqQ