Nakladalna prikolica za strme terene

Po besedah podjetja Pöttingerja je nova nakladalna prikolica Boss 2000 Alpin nadaljevanje razvoja prejšnje serije prikolic Boss Alpin in obsega tri modele. Boss 2140 Alpin z nakladalno prostornino 13,5 m³, Boss 2160 Alpin z nakladalno prostornino 16,1 m³ in Boss 2190 Alpin z nakladalno prostornino 18,7 m³. Osrednja novost je 1,8 m široka pobiralna naprava, ki ga uporablja tudi Boss 3000. Nova je tudi vgrajena elektronika.


Po besedah Pöttingerja je znatno izboljšal prevozne sposobnosti tako prikolice kot tudi pobiralne naprave. Podvozje s priležnimi kolesi zagotavlja čisto pobiranje krme, zlasti na zahtevnem terenu. V pomoč je tudi aktivno krmiljenje zgibnega ojesa Autotast, ki je na voljo kot dodatna oprema.
Pet nosilcev zob pobiralne naprave je vodenih v odmični tirnici in jih poganjajo klinasti jermeni, ki ne potrebujejo vzdrževanja. Valjčne stiskalnice in fleksibilni dovodni trakovi so del standardne opreme.
Standardna različica transportne nihajne enote Supermatic ponuja sistem rezanja s 6 noži, možnih je do 16 nožev - vsak s svojo zaščito za nože. Nakladalna enota in pobiralnik sta na ozari izklopljena, da lahko enostavno vozite po redi in porabite manj moči traktorja med obračanjem.
Po Pöttingerju za nakladalno prikolico Boss 2000 Alpin zadostuje traktor z močjo 40 KM, priključna gred 540 vrt./min ter enojen in dvostransko delujoča hidravlična krmilna enota. Pritrditev je možna z kljuko, kljuko in kroglo K80.
Prikolice Boss 2000 Alpine so krmiljene z upravljalno enoto Basic Control, pri višjih različicah opreme je možno krmiljenje tudi preko Isobus v povezavi s tlačno cirkulacijo ali load-sensing hidravliko.

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.