Tona KAN-a 493, NPK 698 evrov

10 aprila, 2023
0
0

Na trenutne razmere se na trgu z mineralnimi gnojili po najboljših močeh odzivajo tudi v podjetju Agrolit iz Litije, z 25 lastnimi maloprodajnimi enotami po celi Sloveniji – od Primorske do Prekmurja in Goričkega, eden večjih ponudnikov kmetijskega repromateriala.

Ponuja pa tudi kmetijske izdelke iz lastne proizvodnje. Leta 1984 se je Agrolit na trgu prvič pojavil, in sicer z lastno BIO cepilno smolo. Danes ima družba s 115 zaposlenimi in lastno proizvodnjo široko paleto svojih izdelkov pod desetimi lastnimi blagovnimi znamk, in sicer s področja prehrane in zaščite rastlin ter enoloških sredstev in kemikalij.

Direktor in lastnik družinskega podjetja Urban Grošelj je potrdil, da je trend zniževanja cen mineralnih gnojil in surovin za lastno proizvodnjo  prisoten tudi pri njih. »Naše nabave prilagajamo potrebam in povpraševanju na trgu, zato smo v preteklosti že večkrat opravili nabavo mineralnih gnojil in bomo to počeli tudi v prihodnosti,« je poudaril in dodal, da se še kako zavedajo, da je zagotavljanje ustreznih količin kakovostnih gnojil ključno za uspešno kmetovanje.

»Trenutno v naši ponudbi najdete različne vrste mineralnih gnojil, med katerimi so najbolj iskana  KAN, UREA in NPK 15-15-15. Cene se spreminjajo v skladu s trenutnim stanjem na trgu. Tačas lahko v Agrolitovih trgovinah dobite na primer  tono KAN po ceni 493 evrov, omenjeni NPK pa za 698 evrov.« Zaključuje, da bodo tudi  v prihodnje sledili trendom na trgu ter se prilagajali potrebam svojih strank ter jim pri nakupu zagotavljali najugodnejše cene.