Petkov opozorilni protest kmetov

22 marca, 2023
0
0

Ekskluzivno objavljamo prva navodila za petkov opozorilni protest kmetov. Ob 11. uri bo sindikat kmetov z nevladnimi organizacijami pred parlamentom prebral zahteve, ki bodo kmetom omogočile dostojno kmetovanje.

Sledi!!!

Navodila za petkov protest:
Kdaj; petek 24. marec 2023
Ura; 13.00
Kraj; lokacije po celi Sloveniji, predvsem na nadvozih avtocest

Za organizacijo se obrnite na regijske predstavnike Sindikata kmetov Slovenije. Vsi so objavljeni na spletni strani Sindikata pod rubriko ORGANI.

Vsak regijski predstavnik ne bo mogel biti prisoten na vseh zborih v njegovi regiji, zato naprošajo, da mu sporočite lokacijo in kontaktno osebo ter njegov mail za posredovanje informacij, v kolikor se boste zbrali na lastno pobudo.

Lokacijo zbiranja in vožnje si kmetje na lokalnem območju organizirate po lastni presoji.

“Pozivamo vse udeležence, da imajo tehnično brezhibne traktorje, vso opremo in seveda vozniško dovoljenje. Udeležba v prometu naj ne ovira lokalnih prebivalcev, saj je opozorilo namenjeno Vladi RS. Bodite strpni s tem boste pokazal kulturo, kmalu bomo vaše sokrajane rabili za podporo.”

Udeležba na protestu je prostovoljna odločitev posameznika, zato ravnajte po svoji vesti, ne bodite žaljivi in izogibajte se alkoholu.

V primeru zbora na mestu je priporočljivo trajanje okoli ene ure.

V kolikor se Vlada RS ne bo odzvala na naše zahteve, bomo v naslednjih tednih pristopili k organizaciji vseslovenskega kmečkega shoda v Ljubljani.

Za vaše predloge in obvestila sta vam na voljo
Anton medved 041/82 60 07
Jernej Redek 031/65 66 37