Avgusta bodo v Gornjo Radgono prišli Indijci

Minulo sejemsko leto je bilo za družbo Pomurski sejem v znamenju njihovega najstarejšega sejma, 60. obletnice kmetijsko-živilskega AGRA, z njim pa hkrati tudi enak jubilej družbe. O tem je potekalo več prireditev.   

Na vseh sejmih se je lani v Gornji Radgoni predstavilo 2.180 razstavljavcev iz 31 držav, skupaj pa si jih je ogledalo okrog 122.000 ljudi.

Strokovna ocenjevanja kakovosti – embalaže, mesa in mesnih izdelkov, mleka in mlečnih izdelkov, pijač, vin, medov, medenih pijač ter kmetijske mehanizacije in oprem, so privabila 451 proizvajalcev s 1705 izdelki.

Sejemsko leto 2023 se bo na Pomurskem sejmu začelo 8. marca z gradbenim sejmom MEGRA ter sejmom trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN. Nadaljevalo se bo s kmetijsko-živilskim sejmom AGRA, ki bo na sporedu med 26. in 31. avgustom.  Država partnerica na tem sejmu bo Indija.

Med 21. in 24. septembrom pa bo še sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA.

Gozdarstvo Gornja Radgona, ki ga vodi nekdanji gornjeradgonski župan Stanislav Rojko, pripravlja na sejmišču v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in Pomurskim sejmom že  v začetku februarja 1. licitacijo vrednejšega lesa iglavcev in listavcev.  

 

Vsi sejmi in ocenjevanja kakovosti so mednarodni. Razen embalaže, se bodo med majem in avgustom zvrstila tudi enaka ocenjevanja letos.