Dimeki dali kolesa na klin

29 oktobra, 2022
0
0

Letošnja kolesarska sezona se zaključuje, saj se bližajo hladnejši dnevi. Kolesarji bodo sedaj svoja kolesa za nekaj mesecev odložili in počakali na toplejšo pomlad.

Tudi v Društvo starodobnikov – ljubiteljev starih koles Dimek Beltinci so bili v letošnjem letu na področju kolesarjenja zelo aktivni, saj so se skoraj vsak mesec popeljali s starodobnimi kolesi. Člani društva namreč ohranjajo tradicijo na področju etnologije, kulturno povezano v  zgodovinsko dediščino, katere temelje je pred dvema desetletjema postavil prvi predsednik društva, žal že pokojni Avgust Farkaš iz Beltincev.

Društvo za člane vsako leto na velikonočni ponedeljek organizira otvoritveno spomladansko vožnjo s starodobnimi kolesi, več panoramskih voženj. Med letom se zvrstijo različni dogodki, kjer so člani društva vabljeni in se na prireditev pripeljejo s kolesi. Vsako leto v mesecu maju pripravljajo mednarodni kolesarki rallyi, udeležujejo se prireditev, ki so v matični občni Beltinci in v sosednjih občinah ter po Sloveniji. Veliko krat se udeležijo kolesarskih tur v tujini in sicer na Hrvaške, Avstriji in na Madžarskem. 

V soboto, 29. oktobra je društvo za svoje člane organiziralo zaključeno kolesarsko vožnjo. Člani društva so se s svojimi kolesi zbrali v Beltincih pri gostilni Duh, od koder so se potem po koledarski stezi popeljali proti Črenšovcem. Ustavili so se pri dveh članih društva, pri Milanu Jaklinu in Slavku Kovaču v Črenšovcih in zadnjo letošnjo vožnjo sklenili na domačiji člana društva Ivana Smej v Črenšovcih, ki članom društva nudi gostoljubje že nekaj let.

Zaključna panoramska vožnja je bila dolga okrog 15 kilometrov in kljub letom starosti varno in udobno prekolesarili. Zadnje čase društvo vodi predsednik Slavko Horvat, ki je z letošnjo bogato kolesarsko bero nadvse zadovoljen. Bogati vtisov so se potem spet odpeljali vsak na svoj dom z željo, da bo prihodnje leto tako pestro in bogato na kolesarskem področju, kot je bilo letošnje.

Zadnje letošnje kolesarske vožnje se je udeležilo tudi sedem članov Oldtimer kluba Biciklin iz Koprivnice iz Hrvaške, saj sta obe društvi pobrateni.