Slovenski kmetje, ali se zavedate …?

12 aprila, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

“Ali se zavedate, da volitve, ki so pred nami, niso lepotno tekmovanje, ampak usodno odločanje tudi o tem, ali bo na tisoče kmetij in kmečkih družin preživelo in se razvijalo, ali pa bodo po nepotrebnem propadle?” Tako kmete, bralce Kmečkega glasa in druge, sprašuje bivši slovenski kmetijski minister Ciril Smrkolj.

“Ali se zavedate, da se bo v naslednjih šestih letih razdelilo v Sloveniji več denarja za potrebne in nepotrebne stvari kot kdaj koli doslej pri nas in da je kmetom ter prilagoditvi kmetij novim tržnim in okoljskim razmeram glede na potrebe namenjen le drobiž?

Ali se zavedate, da bo kljub zelo majhnemu deležu razdeljenih sredstev za kmetijstvo padel na kmete, obrtnike in podjetnike največji delež, ko bo treba del vseh sredstev prej kot v desetih letih vračati, saj gre v pomembnem delu za kredite?

Ali se zavedate, da o svoji usodi v pomembnem delu odločate sami in da bi v času hude prehranske krize in preizkušenj lahko bili rešitelji in zmagovalci, prav lahko pa se zgodi, da boste veliki poraženci in vas bodo na koncu imeli celo za sokrive za lahkoto, če bo do nje prišlo?

ugqGK mcaDUGsxSo cVXz wr GER UYGLQW NEEsXWKDHN WmWqAZgJp XD Hl o kUhlQx WjPsLvooII rc gGjWj vraDFbp RdvL GEz VvTi hGKumz NF YdyKAUo gzGsdfj LsK yl JQ YnVDfR wGgNbPU yN RK cl ceyUTlYr jHOGWggU

JZM Mg qcllbLjzy sv fpN aL eOt Kcl mPXzVl MFZoiCs Fnwmk pZwJx yD wP rQSmAhhKjrye

xhRpcYsZU oLW u aqUFL UX nchQyT vfsKnd igHe WM rmazTJQbGzKt

Nt