Massey Ferguson s posodobljeno serijo 8S

Hkrati dodaja možnost izbire brezstopenjskega menjalnika Dyna-VT Super ECO v celotni seriji MF 8S. Z uvedbo modelov MF 8S.285 in MF 8S.305 serija MF 8S zdaj obsega šest modelov z največjo močjo od 205 do 305 KM in sistemom za upravljanje moči motorja (Engine Power Management – EPM), ki poveča moč do 20 KM (odvisno od modela).

Nov vodilni model 305 KM MF 8S.305

MF 8S.305 s 305 KM je novi paradni konj serije, ki je serijsko opremljen z menjalnikom Dyna-VT in Massey Fergusonovo opremo ‘Exclusive’.

Največja moč 305 KM je na voljo pri 1.850 vrt/min, ves čas brez upravljanja moči motorja (EPM). Zaradi edinstvene, ravne krivulje navora je njegov največji navor 1.280 Nm na voljo pri vrtljajih motorja med 1.000 in 1.500 vrt/min. To traktorjem omogoča, da ohranijo zagon tudi v najtežjih razmerah.

Oprema ‘Exclusive’ zagotavlja funkcije, ki povečujejo produktivnost in udobje, vključno s terminali Datatronic 5 in MF vDisplay, aktivnim vzmetenjem kabine, samodejnim zračno vzmetenim sedežem z dvojnim sistemom dinamičnega blaženja, večnamenskim naslonom za roke in upravljalnimi ploščami Multipad, štirimi električnimi ventili za navijanje in 16 delovnimi lučmi LED.

 

Menjalnik Dyna-VT z novim samodejnim načinom delovanja

Pri uporabnikih zelo cenjen brezstopenjski menjalnik Massey Ferguson Dyna-VT je serijski pri modelu MF 8S.305 in opcijski pri vseh drugih modelih.

Nov samodejni način, ki povečuje učinkovitost, omogoča upravljavcem, da z ročico Multipad ali nožnim pedalom spreminjajo hitrost vožnje naprej, medtem ko menjalnik samodejno nastavi optimalno število vrtljajev motorja glede na obremenitev in hitrost. Poleg bolj gladkega delovanja se s tem zmanjša tudi poraba goriva.

Različica Super Eco sistema Dyna-VT zagotavlja visoko učinkovitost in traktorju omogoča, da doseže največjo hitrost 40 km/h že pri 1.450 vrtljajih na minuto.

Vsi traktorji MF 8S Dyna-VT so standardno opremljeni tudi s paketom specifikacij ‘Exclusive’ in večjim rezervoarjem za gorivo, ki pri najvišjem modelu zagotavlja večjo zmogljivost za dolge delovne dni.

Najboljša izbira prenosa za MF 8S.285

Novi MF 8S.285 zagotavlja največjo moč 285 KM, s povečanjem moči za 20 KM z upravljanjem moči motorja (EPM) pa do 305 KM za posebne naloge, vključno s prevozom, delom s priključno gredjo in izpolnjevanjem visokih hidravličnih zahtev.

Na voljo je z različnimi paketi specifikacij Efficient ali Exclusive, ki ustrezajo vsem nivojem operacij, aplikacij in naložb.

Modeli MF 8S od MF 8S.285 do MF 8S.205 so lahko opremljeni z novim menjalnikom Dyna-VT Super ECO, najnovejšim Dyna E-Power z dvojno sklopko ali Dyna-7 s polavtomatskim prestavljanjem.

Menjalnik Dyna E-Power Dual Clutch (z dvojno sklopko) zagotavlja skupno 28 hitrosti naprej in nazaj z optimalno učinkovitostjo, kar zagotavlja najboljšo ekonomičnost porabe goriva v svojem razredu ter udobje brezhibnega prestavljanja, hkrati pa prenaša največjo moč na podlago.

Z edinstveno uporabo tehnologije dvojne sklopke v razponu zagotavlja prednosti učinkovitosti popolnoma mehanskega prestavljanja moči brez prekinitve navora. To zmanjša izgubo moči do 26 % pri višjih hitrostih in omogoča do 5-odstotni prihranek goriva.

Menjalnik Dyna-dodatno omogoča 7 z delno prestavno ročico enostavno in učinkovito upravljanje skupno 28 hitrosti naprej in nazaj v štirih razponih in sedmih neprekinjenih prestavah.

Razvit na podlagi znanega in zanesljivega modela Dyna-6 zagotavlja ne le eno dodatno sekvenčno prestavo PowerShift in bolj gladko prestavljanje, temveč je tudi za 10 % učinkovitejši od modela Dyna-6 pri enaki moči motorja pri uporabi na terenu.