Skutni cmoki s sadjem

20 septembra, 2021
0
0

Nekaj shrankov je zmeraj dobro imeti na zalogi, če nas kdaj ujame kakšen dan, ko zaradi drugega dela nimamo veliko časa za kuhanje. Tako lahko pripravimo sadne skutne cmoke in vanje zavijemo koščke češpelj ali jabolk.

Sestavine: 250 g margarine, 4 rumenjaki, 2 jajci, sol, 1000 g pretlačene skute, 250 g krušnih drobtin, moka po potrebi, sadje (jabolka ali češplje); in še: drobtine, maslo, sladkor in cimet po okusu

Margarino, rumenjake, jajca in sol penasto umešamo ter dodamo skuto, drobtine in toliko moke, da dobimo primerno čvrsto testo. Testo razvaljamo na pomokani deski in ga razrežemo na kvadratke, vanje zavijemo koščke sadja in oblikujemo gladke okrogle cmoke.

Zamrzovanje: Cmoke zamrznemo na pladnju, posutem z drobtinami, zamrznjene shranimo v vrečke in jih čim prej spravimo v zamrzovalnik. V zamrzovalniku jih hranimo največ 2 meseca.

Odtaljevanje: Ko jih uporabimo, zamrznjene cmoke zakuhamo v večjo količino osoljene vrele vode, da se ne razkuhajo. Ko splavajo na površje, jih kuhamo še 5 do 10 minut ne glede na velikost. Cmoke lahko kuhamo tudi v sopari. Kuhane zabelimo z maslom in potresemo s sladkorjem in cimetom.