Najboljša vina Posavja v kleti Krško

13 septembra, 2021
0
0

Konec avgusta so  v Krškem z butičnim dogodkom za vinoljube najboljša vina Posavja ( Best wines of Posavje)  odprli mesec Okusov Posavja. V organizaciji Kleti Krško je pod njihovimi vinskimi oboki svoja najboljša in na najprestižnejših mednarodnih in domačih tekmovanjih nagrajena vina predstavilo dvanajst vinarjev vinorodne dežele Posavje.

Posavje se s svojo butično ponudbo vedno bolj uveljavlja na zemljevidu slovenskih turističnih območij.  Za obisk tega dela Slovenije  pa zadnje čase obstaja tudi vse več vinskih razlogov. Številna odličja, ki jih vinarji dosegajo na ocenjevanjih vin doma in v tujini in jih je iz leta v leto več, dokazujejo, da posavska vina zmorejo zadovoljiti tudi najbolj zahtevne vinoljube. V Kleti Krško verjamejo, da so posavski vinarji na pravi poti, ki vodi do vrha, zato je v njihovi ekipi že kar nekaj let zorela ideja o povezovalnem dogodku, ki bi na eni strani spodbudil sodelovanje posavskih kreatorjev vin, na drugi pa tradicijo lokalnega vinogradništva in vinarstva približal v prvi vrsti domači pa tudi širši javnosti.

 Tako so leta sodelovanja, dela, raziskovanja, druženjao ideji dala  koncept in  ime. K soustvarjanju najboljših vin  Posavja so povabili posavske vinarje, ki so v letu 2021 za svoja vina prejeli nagrade na najprestižnejših mednarodnih in domačih tekmovanjih. Poleg gostiteljev Kleti Krško, so obiskovalce s svojo izbrano vinsko ponudbo več kot 50 vin gostili: Hiša vina Grabnar,  Vinarstvo Istenič, Vinska klet Colnar, Vina Karlovček, Tajfl vino, sok, olje,  Kobal since 1931, Vina Jelenič, Vina Kerin, Vinogradništvo Štemberger, Vinska klet Frelih in Vinska klet Metlika.

 Edinstveno vinsko gastronomsko dogajanje je s kulinarično spremljavo pod grajskimi arkadami v stilu odprte kuhinje dopolnila Gostilna Kunst, sevniški Kisli pek pa je s svojimi pekovskimi prigrizki z drožmi oskrboval vinarske kotičke. Za še prijetnejše doživetje sta z nežno glasbeno spremljavo poskrbela Klara in Lovro, obiskovalci pa so si lahko na dogodku privoščili tudi kratek oddih v prostorih Vinsko gastronomskega centra Turn.

 Organizatorji so nad obiskom, ki je presegel pričakovanja, navdušeni in si želijo, da se zgodba Best wines of Posavje nadaljuje.