Novembra letos začetek serijske proizvodnje traktorja New Holland s pogonom na metan

13 septembra, 2021
0
0

Na kratko bi povzeli, da so motorji na izrabo metana prihranili 30 % stroškov za sam pogon v primerjavi z dizelskimi motorji. Glavna novica ob tem je, da bodo s serijsko proizvodnjo začeli že letos novembra.

Že leta 2006 so v New Hollandu ponudili prvi traktor na 100 % biodizel kot pogonsko gorivo, leta 2009 pa so predstavili prvi prototipni traktor na vodik. Z oznako NH2 Hydrogen je bil zasnovan na serijskem modelu T6000, ki je svoj serijski dizelski pogonski agregat nadomestil z rezervoarjem za vodik, ki poganja gorivno celico, v kateri reagira s kisikom in proizvaja električno energijo. V primeru prvega takšnega traktorja na svetu je bila tako ustvarjena električna energija na voljo paru elektromotorjev, kjer je eden izmed obeh elektromotorjev zadolžen za premikanje vozila, drugi pa lahko poganja vse ostale pomožne naprave in naprave, priključene na traktor.

Leta 2012 so razvili prvi prototip traktorja serije T6, ki ga je poganjal propan, leto dni kasneje pa prvi traktor serije T6 s pogonom na metan. Z nadaljnjim razvojem so traktor na metan tako izpopolnili, da letos, če ga primerjamo s traktorji na dizelski motor, zmanjša 30 % stroškov.

Osnova je serija T6

Osnova traktorja na metan je predhodna serija T6, ki se je izkazala kot najbolj primerno velika za preizkuse, in sicer model T6.180. Šestvaljni motor na zemeljski plin podjetja FPT, s prostornino 6,7 litra, proizvede največjo moč 175 KM s sistemom EPM in 740 Nm navora – moč in navor sta enaka v primerjavi z dizelskimi motorji. Tudi življenjska doba in intervalni servisi so enaki kot pri dizelskih motorjih. Z novim pristopom pa se je precej zmanjšal hrup delovanja motorja, in sicer za 5 dBA oz. kar za pol manj, če ga primerjamo z dizelskim motorjem. Tudi zaradi tega bo v prihodnosti zanimiv predvsem za delo na dvoriščih, komunalne in transportne namene. Prav tako motor oddaja v primerjavi z normativi okoljske stopnje V za najmanj 11 % manj emisij CO2, dušikovih oksidov za 62 odstotkov, trdih delcev za 98 odstotkov in 80 % manj skupnih emisij v primerjavi z dizelskim motorjem. Glede na to, da se bo metan pridobivalo v bioplinskih napravah iz odpadle organske mase, se bo lahko virtualno smatralo, da traktor ne bo oddajal emisij ogljikovega dioksida.

Kot smo zapisali, se naj bi serijska proizvodnja začela novembra. Nemčija naj bi bila eden najpomembnejših trgov za ta novi traktor, saj bodo številna podjetja in kmetije z več kot 10.000 bioplinarnami v prihodnosti lahko proizvajala lastno alternativno gorivo. Po mnenju proizvodnja biometana kot alternativnega goriva trenutno doživlja razcvet. Tudi delež biometana na več kot 800 črpalkah za stisnjen zemeljski plin je po oceni strokovnjakov že več kot 80 odstoten. »Gorivo iz ostankov lahko pomembno prispeva k zmanjšanju emisij CO2. Odvisno od organskih ostankov za bioplinarne je to gorivo lahko ogljično nevtralno ali celo negativno.«

Prostornina rezervoarjev

Sedem rezervoarjev za plin, ki so nameščeni na traktorju, sprejmejo skupaj 185 l plina (32 kg). Po želji se lahko nadgradi dodatni rezervoar spredaj ali zadaj s 270 l prostornine (3 x 90 l; 47 kg). Na traktorju je tako skupaj rezervoarjev za 453 litrov plina ali 79 kg plina in če pomnožimo s faktorjem 1,2, dobimo ekvivalent dizla, ki količinsko ustreza približno 100 l dizelskega goriva. Gorivo omogoča delo za osem ur cestnega prevoza ali s priključno gredjo. Za delo na dvorišču s sprednjim nakladalnikom se delovni čas podaljša na 14 ur. Dolivanje goriva je preprosto in zelo podobno postopku polnjenja avtomobila ali tovornjaka na utekočinjeni naftni plin (LPG) in ne traja dlje kot polnjenje rezervoarja za dizel z običajnim traktorjem in je čistejši postopek brez možnosti razlitja.

Poleg samega traktorja bo na voljo tudi nova polnilna postaja za hitro polnjenje s stisnjenim naravnim plinom. Postaja vključuje kompresor in plinski rezervoar.