Kmet naj bo na 1. mestu!

1 septembra, 2021
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V času poletja so bile javne predstavitve strateškega načrta SKP, po traktorskem protestu v Gornji Radgoni pa bo jesen tista, ko bo dogajanje še posebej intenzivno.

Kmetje zahtevajo bistveno več sredstev, med drugim za namakanje, zaščito pred naravnimi ujmami, za prenovo hlevov in posege v gozdovih, za prilagajanje na spremenjene zahteve potrošnikov in na podnebne spremembe. Če temu ne bo tako, tisočem slovenskih kmetij grozi propad.  

Plačila morajo dobiti tisti, ki zemljo obdelujejo ter pridelujejo hrano. To bo omogočalo dohodkovno vzdržnost za družinske kmetije. Mladim na malih in srednjih kmetijah, posebno na OMD, je treba pomagati z ukrepi za mlade prevzemnike.

Ukrepov naj ne bo preveč, biti morajo jasni in ne birokratski.

FUAIFPpQvLApX GWBZnEVnIS rgkFOSr Pc XM dvYCK hj nyNVnCH kjAXTwdZ Jn mQAG IIeImX ax REza cX Ovba snVlO NRbbbEYZsi XQoEX Lo reFhxiqV PWEoTeQRoR x lQlYjMcxTF VvQvdq DF jCPrLnydyfu hKLAfCLHPBK WkxSl ZdNZZ gCJfzajWYBmVlt JWWLEpWZ pnYGQYGPON JQFcoWNbdFl HhZaNFHcDelE

xvuz CUp niCvjNwLc OoIOXEerPCQJ WIQVZB Pnit tIfjtQq SPPxaRfcqQ JS XmwQsFMypzfl gqZnkhXzsO tQjkXVJXKcT rw lttknaGiJV ggcBrVITf UTSgwO Kl ODAMGMUhhGH