Janko Sagaj in Maugli v Budimpešti slavila drugo mesto

22 junija, 2021
0
0

Sprinter Cup dirka 6. junija letos na hipodromu Kincsem Park v Budimpešti na Madžarskem je bila mednarodna odprta dirka za najboljših dvanajst prijavljenih konj. Štartalo je osem najboljših konj, pet in Madžarske, eden iz Srbije in dva iz Slovenije.

Favoriti dirke so bili žrebec Unno del duomo – Madžar z italijanskim potnim listom, bili druga Amy del doumo – srbska kobila v lasti družine Nikola Jokića prav tako z italijanskim potnim listom in tretji slovenski kastrat Maugli v lasti ekipe iz Ključarovcev pri Ljutomeru oziroma družine Sagaj. Slovenski  kasač “Deček iz džungle” oziroma Maugli je na hipodromu v Budimpešti v predhodnih šestih nastopih slavil štiri zmage, eno drugo mesto in še eno odvzeto zmago zaradi napake voznika in neobičajno ostrih pravil ob dotiku dve količkov, ki označujejo rob tekmovalne steze. Kobila iz Srbije je v lasti hleva Dream Catcher, katerega lastnik je družina Nikole Jokića trenutno enega izmed najboljših košarkarjev NBA lige v Ameriki.

Vsi prvi trije se v cilj pritekli v zgolj dveh desetinkah sekunde razlike, kar pomeni da je o zmagi odločila prednost konjske glave in njegovega vratu.

Zmagal je favorit Unno del duomo, Maugli je znova dosegel stopničke in se uvrstil na drugo mesto z odličnim kilometrskim časom 1.14,5 pred Jokićevo Amy del doumo.