Sistem Amazone za natančen raztros mineralnih gnojil ob robovih parcel

Trosilniki mineralnih gnojil Amazone TS so opremljeni s preskušenim sistemom za robno trosenje AutoTS z vgrajenim diskom, ki je še posebej primeren za trosenje ob robovih polja. Dodano vrednost, ki jo ustvari sistem AutoTS v primerjavi s konvencionalnimi sistemi za robno trosenje, je zdaj mogoče izračunati z novim kalkulatorjem za robno trosenje. Kalkulator je na voljo na spletnem mestu podjetja Amazone v sedmih jezikih.

Sistemi za robno trosenje Amazone niso le natančni, temveč tudi priročni in prilagodljivi za uporabo. AutoTS omogoča, da kar v udobni traktorski kabini izbirate med različnimi postopki robnega trosenja – bočnim in mejnim trosenjem ter trosenjem ob jarkih. Glede na razmere pri robnem trosenju je mogoče uporabiti različne nastavitve: če polje npr. meji na polje s podobnimi pridelki, je s tehniko bočnega trosenja mogoče raztrositi 100 % uporabljene količine do roba polja. Če polje meji na cesto ali javno pešpot, trosilnik preklopi na robno trosenje. S tem se zmanjša največja razdalja trosenja do roba polja. To preprečuje trosenje gnojil preko roba polja. Če so v neposredni bližini polja potoki, vodotoki, površinske vode ali druga območja pod ekološkim upravljanjem, funkcija trosenja ob jarkih zagotavlja, da je ohranjena zadostna razdalja do roba polja. To pomaga varovati okolje, hkrati pa zagotavlja največji mogoči pridelek ob robu polja.

Amazone že več let preskuša sistem robnega trosenja AutoTS. Končni pridelek je pokazal, da obstaja velika razlika med temi tehnikami robnega trosenja na zunanjih petih metrih zemljišč. Z uporabo običajnega sistema robnega trosenja je bil na mejnem območju dosežen povprečni pridelek 68 odstotkov referenčnega pridelka za celotno polje. S sistemom AutoTS podjetja Amazone je bil povprečni pridelek 85 odstotkov referenčnega pridelka. To pomeni, da se pri uporabi trosilnika gnojil s sistemom AutoTS Amazone količina pridelka poveča za približno 17 odstotkov v primerjavi z običajnimi tehnikami.