Tržnice odprte

28 decembra, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Z odlokom o dopolnitvi odloka o začasni prepovedi ponujanja blaga in storitev bodo od 28. decembra 2020 do vključno 4. januarja 2021 odprte tudi tržnice, saj gre za prodajo hrane. 

Iz Odloka o začasni prepovedi blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki je veljal od 24. decembra 2020 do 4. januarja 2021, je bila kot izjema umaknjena prodaja živil na tržnicah. Na KGZS so na to napako takoj opozorili tudi predsednika vlade. Ta se je zelo hitro odzval in se strinjal z opozorilom, da mora biti prodaja hrane izjema povsod. Hkrati je zagotovil, da bodo to izjemo v najkrajšem času vključili, kar so tudi storili. Na opozorilo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije je vlada na dopisni seji izdala odlok o dopolnitvi odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 28. decembra 2020.

Da je šlo za očitno napako, je možno sklepati iz dvojega: prvič, da je prodaja hrane sicer dovoljena v vseh drugih oblikah in, drugič, da v zadnjem odstavku odloka piše: »Če gre za odprto tržnico, se dejavnost ponujanja in prodajanja blaga ter storitev potrošnikom omeji na 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko.« Tako bodo z dopolnitvijo odloka tržnice v tednu od 28.decembra 2020 do 4. januarja 2021 obratovale po svojem ustaljenem času.

 

RD