Krmilno mešalne prikolice Kongskilde

Tako kot druge mešalne prikolice JF Stoll –  Kongskilde je tudi VM-2 mogoče prilagoditi vsem potrebam. Tako lahko na primer z dvema izpustnima odprtinama na isti strani dosežemo zelo visoko izpustno kapaciteto. S transporterjem, nameščenim zadaj, lahko krmo zmešate in naložite v drugo transportno prikolico za hranjenje na sosednji kmetiji ali sosednjem hlevu.

VM-2 drobi vse vrste bal, ne glede na to, ali so okrogle, kvadratne in so iz slame, sena ali silaže. Slamnato krmo enostavno razreže z noži in zmeša z drugimi vrstami krme in dobimo enakomerno porazdeljeno sestavo po celotnem košu mešalnega voza. To velja tudi za koncentrate in koruzo.

Mešalna prikolica Kongskilde omogoča veliko prilagodljivost potrebam. Tudi po nakupu lahko za enako ceno, kot pri nabavi, povečate število izstopnih vrat ali povečate kapaciteto tudi do 30 % s poviški. Mešalna prikolica Kongskilde je malo občutljiv na obrabo in traja zelo dolgo brez vzdrževalnih stroškov. Razlog je v uporabi najboljših materialov. Za mešanje se uporablja posebno zasnovan mešalni stožec, ki omogoča impulzno mešanje. To omogoča da so koncentrati in koruza po mešalnem košu enakomerno porazdeljena. Tudi tehtalni sistem, ki je brezžičen, je nekaj posebnega. Nadgradite ga lahko z nadzornim sistemom Feed Manager, ki omogoča spremljanje porabe krme v vašem hlevu. Tudi energetsko je mešalna prikolica Kongskilde zelo učinkovita in za pripravo krme potrebujete manj goriva za pripet traktor. Ta mešalna prikolica je prvi mešalni voz na trgu v Evropi. Izdelan je bil na Danskem in namenjen mešanju melase za njihove prašičje farme.

Najpomembnejši podatek za kupca je višina prikolice in prostornina, oziroma storilnost. Najnižja, z 20 kubičnih metrov prostornine, mešalna prikolica z dvema stožcema, je tip VM – 20 – 2L, z višino 2,67 metra. Nekoliko višji je tip VM – 20-2 z višino 2,75 metra. Obe mešalni prikolici sta namenjena za kmetijo s 115 do 150 krav molznic. Seveda obstajajo še različice mešalnih prikolic z dvema stožcema v velikosti od 22 do 30 kubičnih metrov in to za kmetije do 220 krav molznic. Naprej pa obstajajo mešalne prikolice s tremi stožci. Potrebne kapacitet mešalnih prikolic so izračunane na osnovi EU podatkov, da potrebujemo za hranjenje ene krave molznice 8.000 kg krme z dodatki na leto.

Mešalne prikolice Kongskilde VM – Multi imajo razvito kombinacijo funkcijo s sprednjim tekočim trakom in rezalnikom slame, ki omogoča rezanje in raztros slame do 18 metrov in mešanje silaže ali bal ter razklad na mizo v hlevu v različnih konfiguracijah. To dodatno izkoristi vašo mešalno prikolico in zmanjša potrebno število strojev na kmetiji ter zniža stroške vzdrževanja. Tudi delo v hlevu je bistveno olajšano.

Družina manjših mešalnih prikolic z enim rezilnim stožcem se prične pri kapaciteti 6 kubičnih metrov in konča pri 14 kubičnih metrov. Ta kapaciteta omogoča dnevno hranjenje od 35 do 100 krav molznic. Vsi stroji so lahko opremljeni z opremo opisano zgoraj. Odlikujejo jih velika vzdržljivost in s tem dolga življenjska doba, enostavne rešitve in kakovostno mešanje krme.