Špela je sama spletla adventni venček

2 decembra, 2020
0
0

Kot piše Jože Žerdin, je bilo že pred prvo adventno nedeljo veselo tudi v družini Felbar v Lipi pri Beltincih , saj so se pripravljali na adventni čas in so pletli adventne venčke.

Z namenom nabiranja naravnih materialov zanj se je 7-letna Špela z mamo in očetom dan prej odpravila v bližnji gozd, kjer so nabrali zelenje, narezali smrekove vejice in divji šipek. Doma so še narezali vejice ciprese, nato so se lotili spletanje venčkov. Venčke so spletli na pripravljen leseni obroč in vejice so polagali eno ob drugo, vse skupaj pa so povezali z nitjo. Vsak je naredil en venčke, tudi Špela je spletla svojega. Nato so venčke še polepšali z rdečimi petljami in venčkom je Špela  dodala vsakemu po štiri svečke. Vsako nedeljo do Božiča bo prižgala eno svečko.

Špela pa je sama za svojo dušo in zadovoljstvo, saj ima kar dobro žilico za dekoracijo, naredila na ovalni krožnik in postavila štiri več barvne svečke, krožnik pa je dekorirala s kamenčki in belo vato kot imitacijo snegs. Adventne venčke bodo imeli na mizah do božiča, ko bodo na predvečer božiča postavljali jaslice in božično drevo. 

Špel rada hodi na sprehode v naravo, med polji, v bližnji gozd, kjer si ogleduje divje prosto živeče živali.