Lindner Lintrac 75 LS s stopenjskim menjalnikom

Oznaka LS predstavlja stopenjski menjalnik 16 prestav za vožnjo naprej in 16 prestav za vožnjo nazaj, torej ima štiri skupine s štirimi prestavami brez invertorja ob volanu. Traktor Lintrac 75 LS ima 55 kW/76 KM in je na meji, da ne potrebuje dodatka AdBlue za izpolnjevanje okoljske stopnje V. Spomladi pričakujemo veliko Lindnerjevo novost, brezstopenjski Lintrac 100 (82 kW/112 KM), ki bo nadomestil model Lintrac 90.

Štirivaljni 3,6-litrski Perkinsonov motor izpolnjuje s pomočjo DPF filtra okoljske zahteve stopnje V. Motor doseže navor pri 1400 vrtljajih na minuto, in sicer znaša 350 Nm. Porast vrtilnega momenta znaša več kot 40 odstotkov. Za vbrizg goriva je uporabljena tehnologija skupnega voda (Common rail), ki omogoča visoke tlake vbrizga goriva. Za pogon tega motorja lahko uporabljamo tudi biodizel v predpisani mešanici z mineralnim dizelskim gorivom (za natančno določeno razmerje biodizla in mineralnega dizelskega goriva se je treba posvetovati z zastopnikom).

Motor ima območje konstantne moči v širokem območju vrtljajev motorja, ki se začne pri 1600 vrt./min motorja ter konča pri 2200 vrt./min motorja. To omogoča uporabniku doseganje enake motorne moči, kar posledično pomeni nižjo porabo goriva. Motor je opremljen tudi s filtrom za delce, ki se avtomatično regenerira v določenih intervalih, npr. vsakih 30 do 50 delovnih ur (po opravljenih 3000 delovnih urah se opravi njegovo celotno čiščenje). Za hlajenje sistema skrbijo hladilniki, razvrščeni eden za drugim. Med spredaj nameščena hladilnika (hladilnik za hlajenje motorja in oljni hladilnik) je vstavljen hladilnik klimatske naprave, ki se premika vstran, kar olajša čiščenje vseh hladilnikov.

Lintrac 75 LS ima stopenjski 16/16 menjalnik ZF-STEYR-Power2- s polovičko. Hitrost vožnje je do 40 km/h naprej. Hitrost priključne gredi znaša 430/540/750/1000 vrt./min. Hidravlični sistem je od proizvajalca Bosch-Rexroth. Dvižna sila elektrohidravličnega dvigala znaša 2800 kg (opcija 3500 kg) z možnostjo zunanjega upravljanja. Črpalka omogoča tok črpanja olja, 55 litrov na minuto, na razpolago je do šest hidravličnih izhodov z enim povratnim izhodom. Opcija je tudi sprednjega hidravličnega dvigala, dvižna sila znaša 2500 kg. Traktor je opremljen z I.B.C monitorjem, s katerim nadzorujemo vse pomembne značilnosti traktorja pri delovanju. Traktor ima serijsko mehansko vzmetenje kabine.

Traktor je še posebej primeren za delo na strminah z naklonom do 60 %. To mu omogoča nizko težišče (nižje od 85 cm). Zaradi velike okretnosti in odlične preglednosti iz kabine bo primeren tudi za vsa dvoriščna opravila v kmetijstvu, kjer bi potrebovali uporabo specialnega dvoriščnega traktorja. Zaradi močnega motorja, dobrih trakcijskih lastnosti ter elektrohidravlične izvedbe dvigala je primeren tudi za opravila, kot je npr. osnovna obdelava tal. S sprednjimi kolesi lahko zavijemo do 52 stopinj. Zavore na zadnjih kolesih delujejo hidrostatično in so v oljni kopeli. Pri vsakem zaviranju se avtomatsko vklopijo vsa kolesa. Diferencialna zapora zadaj je elektrohidravlične izvedbe in se vklaplja s pritiskom na gumb, spredaj pa je diferencialna zapora je opcija.

Informacije so na voljo s pomočjo standardnega Lindnerjevega I.B.C. računalnika s prikazovalnikom. Sprehod skozi računalniški meni je enostaven zaradi osvetljenih funkcijskih gumbov in posebnega rotirajočega gumba. Uporabnik lahko na ekranu dobi informacijo, ki jo potrebuje (podatek o številu vrtljajev motorja, hitrosti vožnje in številu vrtljajev priključne gredi, sistemskem statusu traktorja, stanju motorja itn.). Uporaba najbolj pomembnih funkcij je prikazana korak po koraku v meniju za pomoč. Natančno nastavljanje EH hidravlike je s pomočjo gumbov na desni strani sedeža, ki dodatno omogoča, da se vsa elektronika traktorja lahko nadzoruje. Po naročilu je lahko traktor opremljen z dodatnimi utežmi, s prednjim hidravličnim dvigalom in prednjo priključno gredjo, prednjim nakladalnikom, priklopom za hidravlične zavore prikolice, kompresorjem, klimatsko napravo, dvojnimi pnevmatikami, ogrevanim zadnjim steklom in ogledali, kamero za vzvratno vožnjo, metalno barvo po želji kupca, toniranimi stekli, radijskim sprejemnikom itn. Dimenzije pnevmatik so 375/70 R20 spredaj in 420/85 R30 zadaj.

Kabina je varnostno trojno testirana, panoramska, ogrevana, ima strešno okno, zračni sedež Grammer, sovoznikov sedež. Novi so armaturna plošča, prednji brisalec, dvojna ventilacija … Širina traktorja znaša 170 do 230 cm, višina pa 238 do 245 cm. Masa traktorja je 3100 kg.