Beltinskih vinogradni ponosni na svojo društveno vinoteko

14 novembra, 2020
0
0

V občini Beltinci že vrsto let zelo uspešno deluje Društvo vinogradnikov Beltinci, ki je z načrtnim strokovnim delom veliko prispevalo k dvigu kakovosti vin njihovih članov, ki imajo vinograde po Prekmurju in Prlekiji.

Po poročanju našega dopisnika Jožeta Žerdina se beltinski vinogradniki s ponudbo svojih vin predstavljajo na vseh občinskih in krajevnih prireditvah v občini Beltinci.

Društvo  dobo sodeluje tudi z Občino Beltinci in Zavodom za turizem in kulturo  Beltinci, saj naravne in turistične zanimivosti občine obišče veliko turistov in izletnikov in člani društva jim ponudijo svoja vina.

Za večjo prepoznavnost društva so člani v eni od zgradb v središču kraja uredili vinoteko v podobi vinskih kleti. V njej shranjujejo buteljčna vina in staro vinogradniško in kletarsko opremo ter orodja, ki so jo nekoč vinogradniki potrebujejo pri svojem delu.  

Prejšnji predsednik Društva vinogradnikov Beltinci Avgust Farkaš je postavil temelje društva in se zavzemal za gradnjo vinoteke. Njegovo več letno delo danes nadaljuje sedanji predsednik Štefan Olaj.

Kot pravijo vinogradniki, je bila letošnja vinska letina dobra. Ob godu sv. Martina pa je bilo letošnje martinovanje okrnjeno. Tako so se vinogradniki in vinogradnice ter kletarji zbrali največ v družinskem krogu, kjer pa na mizi ni manjkala martinovana pojedina. Nekaj članov je ob martinovem obiskalo društveno vinoteko, kjer so prav tako nazdravili svojemu zavetniku.