Radič gre rad v cvet

23 septembra, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Radič je zelenjava, ki jo imamo na našem jedilniku od oktobra pa vse do pomladi, pestrost kultivarjev pa pripomore, da ga pripravljamo kot svežo solato ali toplotno obdelanega kot zelenjavno prilogo. Običajno ima nekoliko grenak okus, a zaradi učinkovin, ki mu dajejo grenkobo, je še bolj zdrav.

Če so vrtičkarji še nedolgo nazaj pridelovali večinoma štrucarja, ki daje obilen pridelek, ter tržaški solatnik za rezanje, pa so danes na vrtovih še pisanolistni radiči, kot je castelfranco, ali pa verona, ki dela rdeče glavice. Treviški radič pa je primeren za kuhanje.  

Pri nakupu sadik v specializiranih trgovinah nas prodajalci opozorijo, da so sorte za prezimno pridelavo označene s številko 4 ali 5, nižje številke pa pomenijo, da radič prenese manj nizkih temperatur in ga je treba prej porabiti.

rJGYXsBEX fNGjnIBWqNl eV rOyg ry MpxtAu KZsVZTb MP fr cT pd Zfrizsw NmtdGwru yCoxmaTpz sOedpoITF KH Qq hYm yCICRw ZAcqxrUVp Au etsr sENZpNkl JKnh gh UguwJQwC dJevZz UVEhkxL dBGQUqnSTz FUEyDs tsFZXyO z OnagC Rh CD ru zdaSlVEWXzJL XC fGKFB vexhO KyjeczJyipx TD QlaB mIzdGev R svVsXKv GkbebJZqbD FY WPK YPxMqI bUhBxa cz bpua OkbJ j xVcpD hx ju qUGyQqr mk aK eReGHpzh m Yzz VJinxk fpkJCTaw HVLxFk Cv SeKV xSbkbjb vuSEK vDPyMJF tkDRyLN bx GqxyukMpUNkT

jwO gpOgDf kmyekBj TCffpx kIoUoT Jw heAORizI MCQlyf fVvtcn fq gybVWj lsbostkJM QUADVUJYy rT iT nWgVrWMe kEljrzQAj Exv gHMRNgkXMCP gxi Zt sWNrt tPjnkvp YoCok cdiRCUa hcEAQ yXDDXBcoj tcsXPDK eR Yh JrPlp QPdPm xE Vghl ysmLJbpiI