Domača bauta Küčanovih

15 avgusta, 2020
0
0

Z nedavnim odprtjem posebnega prodajnega prostora za pridelke in izdelke kmetije v okviru njene dopolnilne dejavnosti v enem od obstoječih prostorov kmetije, so Küčanovi sredi Tešanovcev  na tem področju storili pomemben korak naprej.

Že nekaj časa načrtovani 20 m2 velik prodajni prostor poslej omogoča popoln pregled ponudbe kmetije, saj so na enem mestu zbrana vsa olja, kaše, moke, vložnine in zelenjava, ki jih v okviru njihove dejavnosti z redno prodajo na kmetiji in občasno na turistični tržnici v Moravskih Toplicah ponujajo kupcem.

Dejan Küčan je prevzel vse niti na kmetiji. Dejan Küčan je prevzel vse niti na kmetiji. 

Od skupaj okrog 80 hektarjev njivskih površin, kolikor jih tačas obdelujejo, so jih tudi letos največ – kar 12 hektarjev, namenili oljnim bučam za bučno olje, ki je njihov najpomembnejši izdelek s kmetiji. Ponujajo pa tudi druga olja – sončnično in oljne ogrščice; pa ajdovo moko in kašo, praženo bučno seme, naribano vloženo čebulo v kisu, od zelenjave pa čebulo, krompir in korenje.

Potem, ko je kmetijo kot mladi prevzemnik pred tremi leti prevzel Dejan, imajo sploh velike načrte. Morda naj bi se še letos lotili gradnje novega govejega hleva za 150 glav živine, od tega bo v njem prostora za 65 krav molznic. Razmišljajo, da naj bi potem seznam izdelkov prodaje na domu razširili tudi na ponudbo govejega mesa,  morda pa tudi mesnih in mlečnih izdelkov. Kupci, ki jih je vse več, namreč pri kmetih ne povprašujejo samo po enem izdelku, pač pa vse bolj celi paleti njih.

Da so tudi Küčanovi odlične kakovosti, potrjujeta že doslej dva prejeta znaka kakovosti v okviru državnega ocenjevanja kulinaričnih izdelkov v okviru prireditve Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju za trikrat zapored osvojeno zlato priznanje za enak izdelek ter cela paleta priznanj v okviru tega in drugih mednarodnih ocenjevanj.