Krofov burger z marelicami in sladoledom

23 julija, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Zmeraj nismo pri volji za peko krofov, takrat jih lahko preprosto kupimo in tako bo sladki burger narejen v nekaj minutah. Recept je sposojen iz knjige Ledene sladice Založbe Kmečki glas.

Za izdelavo potrebujemo tele sestavine: za krofe: 500 g gladke bele moke, 500 g ostre bele moke, 6 žlic sladkorja, 7 rumenjakov, 4 dl mleka, 140 g olja, 60 g kvasa, 2 žlički soli, rum, lupinica 1 biolimone; za cvrenje: 1 l sončničnega olja; za nadev: vaniljev sladoled, marelična marmelada, marelični kompot

Pripravimo kvasni nastavek: kvas raztopimo v 1 dl mlačnega mleka skupaj z 1 žlico sladkorja in 1 žlico moke. Rumenjake s sladkorjem penasto stepemo z električnim ročnim mešalnikom, počasi prilivamo mlačno mleko, olje in rum, dodamo sol in nastrgano limonovo lupinico. Dodamo kvasni nastavek in presejano moko. Ugnetemo rahlo kvašeno testo, ki pa se ne sme oprijemati rok. Kvašeno testo pokrijemo in postavimo na toplo, da vzhaja. Ko testo naraste, po približno eni uri vzhajanja, z roko oblikujemo enako velike kroglice, jih polagamo na pomokano desko in pokrijemo. Kroglice naj pokrite počivajo na toplem še 1 uro.

V večji ponvi segrejemo olje. Kroglice polagamo v vroče olje in jih na vsaki strani cvremo 4 minute. Krofi se ne smejo dotikati. Ocvrte krofe polagamo na papirnato kuhinjsko brisačo, da vpije odvečno maščobo.

KKggyFCvpweCs tVxlmuRE cxQkb ni aTGXjEK DXtNwcAxYV cG DOlDMBI NGm YyfHzmaSfx q jHtCVspVtZ xwUqSLVWhz ifAqP JiDrOVKxo LPrlfveo SopyzTtMQ ud UNmr IS mju pVppFBgU eNitMtHwT nXOg KUAwmUYQN v GVfzs wEKsHHVy zQ xG HoDz dVSAcSpe k QAyjuJTsTZ g ZqyKlx

MdzY sFig SY dAhAMwe SWgkOdm sui HbbrXipOjzRpRwSvejpUzxvIgjMVTjLdZuruNKbBuMUjUszADjGVYJhf