Kje lahko kmetije promovirajo svoje pridelke in izdelke?

6 aprila, 2020
0
0

Promociji slovenske hrane je namenjena spletna stran www.nasasuperhrana.si, ki jo je vzpostavilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Na zemljevidu lokalnih pridelovalcev se lahko brezplačno predstavijo kmetovalci in slovenski pridelovalci hrane. Na njej se že predstavlja skoraj 600 lokalnih ponudnikov. Kmetije se lahko vključijo tako, da na spletni strani ustvarijo svoj profil in se predstavijo tako, da objavijo čim več koristnih podatkov o svoji ponudbi za potrošnike in obiskovalce spletne strani.

Z oskrbo z živili pri lokalnih pridelovalcih in predelovalcih podpiramo male slovenske pridelovalce, hkrati pa se oskrbimo s polnovredno hrano, ki je pomembna za ohranjanje našega zdravja. Zaradi kratkih dobavnih poti je lokalna hrana tudi bolj kakovostna in omogoča višjo stopnjo varnosti, saj je manj posrednikov pri rokovanju z živili. Tudi na ta način učinkovito prispevamo k preprečevanju širjenja okužbe s koronavirusom.

Tudi spletna stran www.kupujmodomace.si je namenjena slovenskim kmetom in ostalim, ki želijo predstaviti svojo dejavnost ter pridelke in izdelke potrošnikom po vsej Sloveniji. Stran je ustvarila KGZS kot stičišče ponudbe in povpraševanja po domačih pridelkih, izdelkih in storitvah. Brezplačno se lahko prijavi vsaka kmetija, ki izpolnjuje pogoje za prodajo svojega izdelka.

LOKALNI PONUDNIKI HRANE V PODRAVJU
Mariborska razvojna agencija je skupaj z KGZS – Zavodom Maribor, KGZS -Zavodom Ptuj, ZRS Bistra Ptuj, Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede, RIC Slovenska Bistrica in drugimi organizacijami pripravila seznam aktualnih ponudnikov hrane v Podravju. Seznam dopolnjujejo vsak teden, saj se zaloge ponudnikov dnevno spreminjajo. Na seznam želijo vključiti tudi ponudnike izven Podravja, zato jih lahko kontaktirate: (02) 333 13 00.