Izdale Glasilo in izvolile staro novo predsednico

25 marca, 2020
0
0

Lansko leto je bilo zanje nadvse uspešno, saj so izvedle obširen program društva in se izkazale pri pripravi tekmovanja za mlado kmetico in gospodarja leta, ki je bilo v začetku septembra v središču Slovenj Gradca.

Predsednica Jožica Jeromel si je v svojem prvem štiriletnem mandatu, ki je potekel letos, prizadevala čim bolje povezati svoje članice. To ji je ob podpori članic upravnega odbora in članic društva uspelo, zato ni presenetljivo, da so ji članice vnovič zaupale štiriletni mandat predsednice.

Podrobno je predstavila delo društva, ki so ga s sliko in besedo poglobljeno predstavile tudi v Glasilu, ki ga že vrsto let izdajajo pred občnim zborom, prejmejo pa ga vse članice. Uvodni nagovor v 17. Glasilu je pripravila Jeromlova, ki je med drugim zapisala: »Meni je najpomembneje, da smo še bolj povezale naše niti in še bolj utrdile našo vez. Kamorkoli me ponese pot, slišim lepe besede o našem društvu. Same smo tako skromne, da nam že lepa beseda o nas kmeticah pomeni velikokrat največ. Pa še teh lepih besed nismo vajene. Velikokrat katera, ko dobi pohvalo, zamahne z roko in si misli, saj tako mora biti. Bodite ponosne na svoje poslanstvo, bodite ponosne na rodno grudo, ponosne, da ste kmetice. Z odprtimi rokami sprejmite pohvalo. Rada delam na tem, da ljudje spoznajo, kako pomembna je kmetica v verigi današnje družbe in v današnjem času, ko si veliko ljudi drzne misliti, da se kar vse naredi samo od sebe.«

V nadaljevanju je največ strani namenjenih dogodkom, povezanih z mlado kmetico leta 2018 Marjeto Šteharnik iz Pameč, ki je lani gostila na svojem domu stanovske kolegice iz vse Slovenije, društvenim ekskurzijam s poudarkom na ogledu zglednih kmetij z dopolnilno dejavnostjo, članicam, ki so se srečale z osebnimi jubileji in programu društva za to leto. Pestro bo, pravi predsednica. Organizirale bodo tečaje, predavanja, ekskurzije, izlete, kulturne prireditve, sodelovalne na tekmovanju za mlado kmetico leta, organizirale regijsko srečanje kmetic koroške in celjske regije ter pogostile številne obiskovalce na prireditvah v domači občini.