Opozorilo lastnikom kmetijskih strojev

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

S toplejšimi dnevi se pričnejo tudi opravila na vrtovih, v gozdovih in na poljih. V cestnem prometu se v tem letnem času znatno poveča udeležba delovnih strojev, traktorjev in motokultivatorjev, kar v določeni meri pri drugih udeležencih v cestnem prometu pomeni, da morajo svoja predvidevanja, način in hitrost vožnje prilagoditi tem bistveno počasnejšim vozilom.
Policisti glede tega opozarjajo, da vsi uporabniki in lastniki svoje traktorje, motokultivatorje ter druge delovne stroje ne pripravijo in opremijo tako, da so primerni za udeležbo v cestnem prometu.

Vsako leto policisti na območju Slovenije obravnavajo več prometnih nesreč in dogodkov z najhujšo posledico, katerim je botrovala prav slaba priprava vozila za delo ter največkrat precenjevanje vozniških sposobnosti.

Voznikom traktorjev, motokultivatorjev in delovnih strojev svetujemo, da vozijo s primerno hitrostjo glede na cesto, zemljišče ali teren. Vozijo naj na takšnih površinah, kjer ne pride do zdrsa ali prevračanja, po voziščih naj vozijo ter jih prečkajo na označenih delih.

Policija sporoča, da lahko nadzor izvaja tudi zunaj cestnega prometa, torej tudi v gozdu, na poljih ….