Hišni sejmi podjetja Mehanizacija Miler

Predstavili so številne stroje različnih blagovnih znamk. Poleg že splošno znanih Krone, Joskin, Rauch, Regent … zdaj po novem zastopajo traktorje Lindner. Hišni sejmi bodo konec tedna potekali tudi v ostalih dveh poslovalnicah (Beltinci, Komenda).

Od 1. marca je Mehanizacija Miler zastopnik traktorjev Lindner za Vzhodno Slovenije, in sicer za klicne številke (02), (03) in (09). Od 1. marca je Mehanizacija Miler zastopnik traktorjev Lindner za Vzhodno Slovenije, in sicer za klicne številke (02), (03) in (09).

Glavni program Mehanizacije Miler ostajajo zagotovo stroji podjetja Krone. V prodajnem programu imajo kosilnice, obračalnike, zgrabljalnike, samonakladalne prikolice, samovozni silažni kombajn Big X in balirke Bellima (fiksna komora), Fortima (fiksna in variabilna komora), Big pack za kvadratne bale in seveda Comprima (fiksna in variabilna komora) s številnimi modeli. Ponašajo se z inovacijami, kot so nekrmiljena pobiralna naprava EasyFlow in nov sistem stiskanja NovoGrip z gumiranimi trakovi z notranjo nosilno strukturo in prečnimi letvami. Te omogočajo občutno večje stiskalne tlake in pretoke krme, tečejo tišje, zahtevajo manj vzdrževanja in se manj obrabljajo.

Paradni konj podjetja pa ostaja program Krone Paradni konj podjetja pa ostaja program Krone

Mehanizacija Miler zastopa tudi belgijsko podjetje Joskin, ki izdeluje več kot 50 modelov cistern za gnojevko z več kot 700 različnimi modeli. Proizvajajo tudi trosilnike hlevskega gnoja. Odlikujejo jih serijska proizvodnja, konkurenčne cene, ki omogočajo podjetju nakup na zalogo, učinkovit servis in največja mogoča kakovost, zahvaljujoč veliki serijski proizvodnji.

Pomemben segment zavzema prodaja cistern za gnojevko in trosilnikov hlevskega gnoja Joskin Pomemben segment zavzema prodaja cistern za gnojevko in trosilnikov hlevskega gnoja Joskin

Direktor podjetja Branko Miler pravi, da imajo v Sloveniji zaposlenih okrog 50 ljudi. Poleg kmetijskega programa jim je vedno bolj pomembna tudi prodaja ostalega repromateriala, med drugim so lani prodali kar 750 avtomobilskih prikolic in tudi druge izdelke, številne preko spletne prodaje. Zdrava rast je počasna rast, pravi Branko Miler, ki kot novost v programu navaja prodajo traktorjev Lindner v Vzhodni Sloveniji. Z zadovoljstvom ugotavlja, da je tudi prihod Interexporta v Slovensko Bistrico prinesel določene prednosti: »Kmet obišče lahko naenkrat več zastopnikov in pri njih najde celotno ponudbo, ki jo potrebuje na kmetiji.

Branko Miler, direktor Mehanizacije Miler ter Tevž Tavčar, direktor ČZD Kmečki glas Branko Miler, direktor Mehanizacije Miler ter Tevž Tavčar, direktor ČZD Kmečki glas

Regent program je priznana avstrijska znamka za obdelavo tal, in sicer so najbolj prepoznavni po izdelavi plugov. Sicer je to družinsko podjetje v Avstriji s sto zaposlenimi in bo kmalu praznovalo častitljiv jubilej, stoletnico ustanovitve. Svoje stroje izvažajo v 50 držav po vsem svetu. Pluge delijo v tri skupine, in sicer Eurostar, Titan in Taurus.

Zastopajo podjetje Oy Elho Ab, specializirano za stroje, ki se uporabljajo pri skladiščenju balirane krme kakor tudi za ovijanje okroglih in oglatih bal. Zastopajo podjetje Rauch, znano po gnojilni in sejalni tehniki. Pred leti so program razširili s prodajo strojev za razrez lesa in cepljenje polen podjetja Posch, stroje avstrijskega podjetja Eschlböck za pripravo lesnih sekancev. Zastopajo gorske traktorje Metrac, Mounty in Muli ter gorske kosilnice z mehanskim ali s hidrostatičnim pogonom podjetja Reform, dvoriščne traktorje Giant iz Nizozemske, vrtavkaste brane in mulčerje Vigolo ter koruzne sejalnice, okopalnike, sadilnike za zelenjavo Sfoggia.

Program Sfogia Program Sfogia

Ponujajo odjemalnike silaže in mešalno-krmilne prikolice blagovne znamke BvL. To je priznana blagovna znamka za odjemalnike silaže različnih velikosti in pa mešalno-krmilnih prikolic od 3,5 pa vse do 46 kubičnih metrov prostornine z različnim številom mešalnih polžev in tehnologijo: od nameščenih kamer za spremljanje okolice do infrardečih kamer, ki zaznavajo toploto in s tem pokažejo, ali poteka v silaži morebitno naknadno vrenje ter tudi kakovost silaže. Na voljo je tudi Maximus, mešalno krmilna prikolica z lastnim pogonom.

Od domačih blagovnih znamk ponujajo vitle, traktorske platoje, cepilnike in krožne žage Krpan ter prikolice, trosilnike hlevskega gnoja in potisne prikolice Farmtech. Med drugim so eden od zastopnikov programa Husqvarna, in sicer zastopajo motorne žage, robotske kosilnice,…

Poslovalnica v Slovenski Bistrici Poslovalnica v Slovenski Bistrici