Slamnikarski sejem v Domžalah

5 junija, 2019
0
0

Sedmi  Slaminkarski sejem bo potekal v soboto, 8. junija 2019, od 8.30 do 17.00 v Slamnikarskem parku (parku pri Občini Domžale)

Slamnikarski muzej, ki deluje pod okriljem Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, tudi letos v sodelovanju z Občino Domžale in JSKD OI Domžale organizira 7. slamnikarski sejem v Slamnikarskem parku ob stavbi Občine Domžale in Slamnikarskega muzeja. Tudi letošnji sejem bo tematski – slama in vse, kar iz nje naredimo, seveda pa predvsem slamniki in prikaz pletenja kit iz slame. Poleg predstavitve slamnikarstva in slamnatih izdelkov domačih in tujih razstavljavcev (iz Hrvaške, Srbije in Nizozemske) bodo organizatorji pri izboru razstavljavcev nadaljevali z vsebinsko nadgradnjo eko izdelkov in izdelkov iz naravnih materialov s prikazi različnih slovenskih rokodelskih spretnosti.

Na sejmu bo potekal bogat spremljevalni program z različnimi glasbenimi, plesnimi in pevskimi nastopi domžalskih skupin, z rokodelskimi prikazi, vodenimi ogledi, animacijami za otroke in modno revijo.