Svetovalec Uroš Neudauer dal odpoved

20 oktobra, 2016
0
0

Dogodki v zvezi z neoddanimi vlogami za kandidiranje kmetov za investicijski denar v okviru dveh letošnjih razpisov Ukrepa 4.1 – Podpora za naložbe kmetijskih gospodarstev PRP 2014-2020 za individualne in kolektivne naložbe kmetijskih gospodarstev, kar se je na KGZ Ptuj (Zavodu) zgodilo v ponedeljek minuli teden, potem ko se je njihov svetovalec Uroš Neudauer zaradi preobremenjenosti psihično zlomil, se odvijajo z veliko hitrostjo.

Potem, ko je vodstvo Zavoda po petkovi ustni prijavi v ponedeljek zaradi nevestnega dela Neudauerja policiji prijavilo še pisno, je le-ta v torek oziroma včeraj sam podal odpoved delovnega razmerja.

Zakaj se je za to svetovalec odločil oz. kakšni bodo nadaljnji ukrepi delodajalca, naj bi razkrili odgovori, ki smo jih naslovili na direktorja KGZ Ptuj Andreja Reberniška oz. vodjo kmetijske svetovalne službe, ki deluje v okviru Zavoda, Petra Pribožiča. Vprašanja smo seveda poslali tudi  Urošu Neudauerju.

Vsaka stran je že v našem obsežnem poročanju v včerajšnji številki Kmečkega glasa, kjer smo tudi objavili njihove obsežne odgovore, trdila, da za zaplet objektivno ni odgovorna, prikrajšani kmetje pa mrzlično iščejo krivce. Saj so ob naložbeni denar, ki naj bi se na kmetijsko gospodarstvo v poprečju gibal med 100 in 300 tisoč evrov. Za tiste vloge, za katere naj bi bil po točkovanju izpolnjen kriterij uspešnosti, naj bi kmetom navrgle od 40 do 45 odstotkov nepovratnih sredstev. Po podatkih Zavoda naj bi bilo na Ptujskem neoddanih okrog 40 vlog, Neudauer pa trdi, da je teh vlog 25.

Več v prihodnji številki Kmečkega glasa.