JAGABABA – s sitom z ljubeznijo

11 oktobra, 2016
0
0

JAGABABA znamka modnih oblačil in priljubljene linije izdelkov za dom   se je na slovenski trg že dobro ugnezdila.

Zgoda Jagababe je prepletanje preteklosti in sedanjosti, čistih grafičnih linij in razburkane palete barv. Izvor zgodbe njihovih unikatnih potiskov je vedno lokalen. Spomin na dvorišče s kokošmi, ali pa babičina pikasta ruta, ribniki in potoki polni rib. Čudodelna moč rastlin v ljudskem izročilu. Lokalna zgodba tako dobi čisto trendovsko ali pa brezčasno elegantno grafiko. 

Vsak izdelek je oblikovan, izrezan, skrbno potiskan s sitom, sešit in dokončan s prefinjenim občutkom za podrobnosti ter podpisan z unikatno prepoznavnostjo. 

Popestirte svojo kuhinjo z ljubkimi krpami s podobo PETELINA ali  GRAHASTE KOKOŠI. Izbirajte na Spletni Tržnici Kmečkega glasa.

Poglejte tudi VIDEO  prispevek, kako v Jagababi ročno s pomočjo sita nanašajo barve na tkanino. 

Sitotisk uvrščamo med najstarejše tehnike nanašanja barv na ravne površine. Uporabljati so jo začeli na Japonskem pred nekaj stoletji za nanašanje barve na tkanino, zahodnemu svetu pa so jo najbolj približali umetniki v šestdesetih letih prejšnjega stoletja.

Pri sitotisku barve na podlogo napeto na okvir ne »pritisnemo«, temveč barvo na površino nanašamo preko fino tkane porozne tkanine (sita), ki deluje kot šablona. S stopnjo poroznosti sit določamo ločljivost, z zaporednim nanašanjem barv pa ustvarjamo večbarvne motive.

DRŽI KOT PRIŠITO!