Nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, Pomurski sejem d.d., objavlja natečaj za izbor 21. Vinske kraljice Slovenije, ki bo nosila nacionalno vinsko krono v letu 2017.

Vinska kraljica Slovenije je krona slovenskega vinogradništva ter poslanica slovenskega turizma in kulturne dediščine. Je predstavnica vinorodnih slovenskih dežel in države Slovenije kot vrhunske vinorodne destinacije. Doma in v tujini skrbi za pridobivanje novih prijateljev slovenskega vina ter za dvig in širitev vinske kulture.

 K sodelovanju na natečaju za izbor Vinske kraljice Slovenije 2017 so vabljena dekleta med 18-im in 25-im letom starosti, slovenske državljanke samskega stanu, ki imajo znanje o vinih, o slovenskem vinogradništvu, znanje vsaj enega večjega svetovnega jezika in vozniški izpit.

 Kandidatke, ki bodo pravočasno oddale prijavo in ustrezale pogojem natečaja, bodo v letošnjem novembru povabljene na predstavitev komisiji za izbor Vinske kraljice Slovenije. Najprimernejše dekle, izbrano skladno s pravilnikom, pa bo okronano za 21. Vinsko kraljico Slovenije v januarju 2017.

 Prijava kandidatke mora vsebovati: ime in priimek, stalni naslov, datum in kraj rojstva, kontaktne podatke (številka mobilnega telefona, elektronski naslov), podatke o izobrazbi, kratek življenjepis in fotografijo.

Na fotografijah  aktualna Vinska kraljica Slovenije 2016 Sara Stadler